Bogkasser til hele bogsamlingen

Bogkasser er smarte at have hængende på væggen, fylder meget lidt og giver et godt overblik og organisering til alle ens paperbacks. Normalt forbinder man bogkasser med kvadratiske vægreoler, men faktisk findes der enormt mange slags bogkasser der er udenfor boksen, hvad angår formen. Markedet for bogkasser kan hurtigt tage pusten fra en, da udvalget kan virke enormt og uoverskueligt. Derfor har vi her i artiklen fundet nogle potentielle bud på, hvilke bogkasser der kan være egnede til indretningen, både billige og dyre, samt atypiske modeller.

 

Kvadratiske bogkasser

Hos rigtig mange forretninger kan man finde sig en  firkantet svævebogkasse. De findes både i melamin, akryl og – mest populært – i træ. Hos http://www.bogkasser.dk/ kan man finde et bredt udvalg af billige bogkasser i træ fra 109 kr, både kvadratiske, rektangulære og enkelte moduler med skuffer. En dyrere bogkasse (1.249 kr) i træ kan man finde hos House Doctor, som er mørkere, og fremstillet i massivt genbrugstræ, der gør, at farven kan variere fra kasse til kasse.

Søger man derimod en version i melamin, kan man finde en billig model hos Jem & Fix, til en pris af 79 kr. Endelig er der også de kvadratiske bogkasser i akryl, til hjemmet der savner en eksklusiv detalje. Sådanne kan findes på Babyhome.dk, i farverne rød, blå og grøn, til 249 kr. Stykket.

 

87015073_24102012235318_0592_2

 

Runde kanter

Næst efter de populære, firkantede modeller, kommer bogkasserne med de runde kanter. Disse fås i et væld af farver og størrelser, og kan findes hos et en hel del forhandlere. Hvis man kunne tænke sig nogle bogkasser med afrundede hjørner, kan man holde øje med tilbudsaviserne, der hver uge dumper igennem brevsprækken. Ofte kan der være aldeles fordelagtige tilbud at finde blandt reklamerne. Er man derimod ikke interesseret i at vente på, at der dukker et godt tilbud op, kan man finde bogkasser med runde kanter på blandt andet Babyhome.dk.

varenr2410

Montana –  eksklusive bogkasser

Når man taler om bogkasser, er det svært at komme udenom Montana, der sidder pænt på bogkassemarkedet. Det danskejede firma blev grundlagt i 1982 og har siden da været populære indenfor boliginteriør. Bogkasser fra Montana er i en god kvalitet med blanke overflader, men man skal dog være forberedt på at slippe nogle tusinde kroner, hvis man investerer i bogkasser fra det succesrige brand. Bogkasser, samt lignende opbevaringsløsninger til bøger kan findes i Montanas butikker (se evt. online) og på Designcentershop.dk.

1Montana

Anderledes bogkasser

Bogkasser findes også i alternativer, der er mindre kvadratiske, og mere legesyge i designet. Vi har her fundet fire versioner frem, som alle er fine muligheder, hvis man tænker på at indrette med bogkasser.

 

Ferm_bogkasse_hus

 

Det danske brand, Ferm Living, har siden firmaets opstart leveret kreativt og spændende design til danske, såvel som udlandske, hjem. Blandt andet rummer deres  interessante sortiment en bogkasse, der er udformet som et hus. Bogkassen kan desuden også bruges som et sengebord, hvor man kan ligge bogen henover taget som bogmærke. Modellen hedder Studio, og modellerne er nummererede fra 1-3. Ferms bogkassehus er fremstillet i røget eg, fås i 3 forskellige størrelser, med forskellige farver indvendig, og koster fra 599-799 kr. stykket.

 

WE:DO:WOOD bogkasser

 

Den sammensatte modulløsning hedder Various Bookcases og er fra WE:DO:WOOD. Bogkasserne, der er fremstillet i bambus, kan sammensættes som man vil og fås i flere størrelser. Designet er skabt ud fra principper om bæredygdighed. Den vidste opstilling koster 4.994 kr.

Taleboble-boghylden er fra det Kinesiste LAUdesign, og kan endnu ikke fås herhjemme. Nogle udlandske hjemmesider forhandler dog denne alternative bogkasse og burde være umulig at skaffe hjem. Alternativt kan man måske få en dygtig snedker til at lave en lignende ramme til ens bogopbevaring.

620

Hos bolighuset har man også en bogkassemodel, der adskiller sig fra normalen. Det er tydeligt, at det gamel computerspil, tetris, har været inspirationskilden til denne sammensætning af bogkasser, der også går under navnet Tetris. Men der er ingen faste rammer for, hvordan man lægger puslespilsbrikkerne, som man kan rykke rundt på, hvis man trænger til forandring. Reolen er fremstillet i et materiale, der også er kendt fra flyindustrien, DiBond, som et meget let materiale. Modulerne måler 60×60 cm, har en dybde på 20 cm og sælges samlet med de tre viste moduler. Tetris fås i frire forskellige farver, fra 2.999 kr.

 

Gør-det-selv-kassehylder

Endelig er der også en bogkasse-løsning, som passer den kreative person, der er fiks på fingrene. Klassiske træølkasser kan fx være helt perfekte som bogkasser, idet de er fremstillet til at kunne bære nogle kilo. Trækasser og gamle ølkasser kan findes på loppemarkeder og hos antikvitetshandler. Og så kan man give dem et lag maling, hvis de man vil have farverige kasser på væggen. Dernæst kan man også anvende en gammel, ornamenteret ramme til at fremstille en dekorativ ramme. Se evt billeder af resultatet på denne blog, samt en video om hvordan man selv kan lave fine bogkasser her.

 

 

 

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.