Charmerende, brugte barstole

Mange private personer har en eller flere brugte barstole til salg online, og hvis holder godt øje med det store brugtmarked, kan man slippe af sted med nogle enormt gode fund. Brugte barstole findes i alverdens afskygninger, lige fra klassiske, moderne i krom og læder, barstole der kan stables, til modeller i træ og stole med en særlig facon eller ryg. Og barstole behøves ikke nødvendigvis kun være tiltænkt barstemning i køkkenet. Har man eksempelvis et arbejdsbord man arbejder stående ved, kan en barstol være helt ideel til at udligne bordets højde, når man har brug for en kort, velfortjent siddepause.

 

Private, der har brugte barstole til salg, sælger i langt de fleste tilfælde enten to eller tre styks samlet (nogle gange også inklusiv et lille cafébord), så man kan med stor sandsynlighed satse på at finde et sæt. Og nogle gange kan kan falde over næsten nye barstole og fejlkøb, der sælges billigt på brugtsiderne, da folk vil have dem ud og plads til nogle andre stole. I forvejen billige (og udgåede) IKEA-modeller koster nærmest ingenting, når de er listet i kategorien ’brugte barstole’ og indimellem kan man sågar være en heldig kartoffel og finde nogle af de mere eksklusive barstole brugte, eksempelvis fra HAY og Bombo, til fordelagtige priser.

 

Brugte barstole i træ

Stole i træ har deres helt egen charme, især barstole og deres alternativ – forvoksede, høje taburetter. En stor del af de brugte barstole, som man finder på Den Blå Avis, Gul & Gratis, Trendsales.dk og (den så småt upcoming) Bazen.dk er af træ, eller delvist af træ. Størstedelen af træbarstolene er i yderst god stand, men også de modeller, der har haft nogle flere år med bagen, har endnu liv i sig. Fordelen ved at købe en barstol i træ er, at man altid kan supplere med fine hynder, slibe, farve eller lakere den, hvis man trænger til forandring,. Og efter en god gang træmaling, kan selv den mest brugte stol se ud som var den ny. For selvom det koster nogle penge at forny brugte barstole, er prisen stadig et godt stykke under nypriserne.

Norr11_barstol

Gode fund

Selv den mest kræsne person kan blive blive overrasket over, hvilke designs der gennem tiderne er blevet lavet barstole i. Der er noget for enhver smag. Brugtmarkedet har det meste – det rummer alt fra de nyere, minimalistiske modeller, med kromben og læderlook, til antikke stole i jern og med mønstre, hvis man ser sig godt omkring. Og så er prisen, samt den miljøvenlige side af sagen, altid værd at tage med i betragtningen, såvel som sandsynligheden for at erhverve sig en eller to aldeles særlige barstole til sit hjem.

 

Brugte-barstole_DBA

Det kan sagtens betale sig at holde øje med brugtmarkedet for brugte barstole. Og hvad enten man er til et romantisk look, en minimalistisk stil eller bare flere barstole i samme design, kan det være at man pludselig kan blive i besiddelse af fund, som fx på billedet ovenover.

 

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.