Det nostalgiske badekar på løvefødder

Et fritstående badekar på løvefødder er et klassisk, gammeldags og indbydende badekar uden lige, der leder tankerne hen på romantik og fransk eksklusivitet. Man ser ofte badekar på løvefødder i badeværelserne på finere palæer og på film, os ønsker man selv at få samme stemning i sit badeværelse, kan man let anskaffe sig et badekar magen til dem i de fornemme kredse.

Og så behøves man heller ikke at være i besiddelse af et enormt badeværelse eller have en komplet, udsøgt indretning med interiør i bedste victorianske stil, hvor løvefodsbaddekarret kan stå i midten af rummet. Mindre kan sagtens gøre det. Fx ser det også flot ud med et badekar på løvefødder ved et vindue, så man kan nyde lyset udefra, eller hyggeligt placeret i et af badeværelsets hjørner. Men har man omvendt et stort og elegant badeværelse med oceaner af plads, er et badekar på løvefødder næsten et luksuriøst must i indretningen.

 

Et klassisk eller moderne badekar på løvefødder?

Som så mange andre klassiske ting, er badekarret med løvens fødder også blevet moderniseret. Så hvis man ikke er til den klassiske udgave, med hvidt badekar og ben i sølv eller guld, kan man få enkelte udgaver der skiller sig ud fra originalen. Fx findes der modeller hvor karret er lysegrønt eller lyseblåt (disse kan findes på Les-Campagnoles.dk) og en sort-hvid model, i et porcelænsagtigt twist, med sort skrog, hvid kant og hvide løvefødder. Sidstnævnte model hedder “Dimma Harmoni” og kan købes på Vvscomfort.dk.

 

Moderne badekar på løvefødder fra vvscomfort.dk

 

Forhandlere

Tænker man på at anskaffe sig et badekar på løvefødder, findes der en række forhandlere der kan tilbyde et sådant badekar. Dog skal man være beredt på en investering i tusindeklasserne, idet et løvefodskar oftest findes fra 5.000-30.000 kr. De billigste modeller af badekar på løvefødder finder man blandt andet hos i Vvscomfort.dk til 4.795 kr. eller i  Bilka, der har en enkelt standardmodel til 4.999 kr. (til tider også kan findes billigere i tilbudsavisen). I den lidt dyrere ende kan man hos Pabstinterior.dk finde et anderledes formet badekar på løvefødder til en pris af 11.995 kr. Og endelig er der det dyreste alternativ, som findes hos Les-campagnoles.dk, som på lige fod med Vvscomfort.dk har de største udvalg af badekar på løvefødder. Her skal man dog forvente at betale 15-30.000 for sit nye, elegante, fritstående badekar.

 

Badekar_på_løvefødder_Bilka

 

En ting er i hvert fald sikkert – et badekar på løvefødder vil bestemt vække opsigt i badeværelset, og vil næsten altid indbyde til afslappende eller romantiske stunder efter en lang arbejdsdag. Og hvis det viser sig, at det ikke er sagen, er der sikkert mange der gerne vil købe eller arve et smukt og elegant badekar på løvefødder.

 

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.