Fantastiske franske møbler

Der er noget helt særligt over franske møbler. Måden de bare udstråler klasse og elegance på, og den klassiske aura, der bare lægger sig tykt over møblerne.

På boligmarkedet er der mange fantastiske franske møbler at vælge imellem, både gamle, som nye, og nogle butikker herhjemme forhandler smukke og unikke møbler, som de importerer hjem fra det franske, lige fra smukke, lette caféborde til tungere trækommoder og arkivskabe i metal.

Fransk stil og franske møbler

Definitionen på, hvad der helt præcis er typisk fransk stil,  foruden bare ‘møbler fremstillet i Frankrig’, er meget vidt og bred. Og hvad der helt præcis er typiske franske møbler, kan der være ligeså delte meninger om. De fleste vil nok mene, at nostalgiske, antikke vintagefund i barokstil og med flotte detaljer er typiske for det franske, hvor andre omvendt har en forestilling om, at franske møbler i højere grad ligeså godt kan være industrielle, metalliske møbler. Men for at få den franske stemning ind i sit hjem, er det ikke altid lige nødvendigt med en lejlighed med stukdetaljer og franske døre. Mindre kan gøre det. Og her er nogle eksempler på, hvor man kan finde franske møbler og forhandlere af dem, som en inspiration til indretningen derhjemme.

Franske møbler cafébord

 

Fil De Fer

Franske møbler Fil De Fer arkivskabI 1995 startede Lars Kristensen butikken Fil De Fer op, på baggrund af sin passion for loppefund og det nostalgiske Frankrig. I dag rummer butikken adskillige fantastiske franske møbler og brugskunst, som alle leder tankerne over på gammeldags, fransk stemning. Hos Fil De Fer kan man desuden også finde et imponerende udvalg af franske glas, samt Ludvig XVI- og Louis Philippe-spejle og fantastiske, rustikke arkivskabe i metal. De smukke sager har ofte et slidt look over sig og bliver alle importeret fra Frankrig. Prismæssigt befinder mange de franske møbler sig en lidt dyrere ende, men til gengæld får man unikke franske møbler for pengene – og noget til boligen, som man kun sjældent ser hjemme hos andre. Butikken med de skønne og unikke franske møbler ligger på Store Kongensgade 83 A i København, men man kan også købe tingene i netbutikken på fildefer.dk.

 

Frøken Klara

Hos Frøken Klara finder man stemningsfulde franske møbler og boligtilbehør med sjæl. Tingene er smukke, med en glød af vintage over sig, som virkelig formår at slæbe provenceaura indendørs. De skønne franske møbler kan findes på froekenklara.dk, som foruden en webshop, også har en inspirerende blog, som blogger om blød, fransk bondestil, romantisk, charmerende indretning og tøj. Frøken Klaras dejlige og nostalgiske blog kan findes her.

 

Franske møbler jernsengFranske møbler arkivskab

 

Butik Sophie

I Sofies butik kan man finde rigtig mange fine franske møbler, men også belgisk, hollandsk og svensk interiør. Butikken bugner af skønne ting og sager med en historie – alle sammen helt unikke, med et slidt eller afskallet look og charme. Sortimentet opdateres hele tiden, da indehaveren ca. hver 1,5 måned tager til Frankrig og Belgien, for at finde nye ting til butikken. Butik Sophie kan besøges på Klintholm Havnevej 53 i Borre, hvor den ligger i en stor underetage af en gammel skole. Men man kan også købe franske møbler online i deres webshop på butiksophie.dk.

 

Franske møbler Tolix a Chair

Tolix

Man kan ikke tale franske møbler, uden at nævne Tolix. Den franske producent har lavet møbler i metal siden før 2. Verdenskrig, og producerer stadig sine kendte franske møbler efter stort set samme principper – og samme sted – som dengang. De smukke og rustikke møbler er perfekte til hjemmet, der er til lidt hårdere industrielle møbler og sætter pris på skarpe detaljer. Tolix fås i Danmark hos mange forskellige forhandlere, og der kan være flere ugers leveringstid på de franske møbler, der bestilles fra metalpressen i Frankrig. Mest kendt er Tolix for sine stole, designet af Xavier Pauchard. De karakteristiske og rå Tolix-stole er i dag blevet et anerkendt og populært ikon, som findes i mange forskellige farver. Og så går brugte borde og stole fra Tolix som varmt brød på brugtmarkedet. For hvis der er en ting der er sikker, når man taler franske møbler, så er det, at de kun bliver smukkere og smukkere med årene.

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.