Hæng tøjet smukt op på et stilfuldt garderobestativ

Et garderobestativ står sikkert højt på mange tøjelskeres ønskeliste, hvis de da ikke allerede har erhvervet sig et. Og man kan nemt finde et billigt garderobeskab til billige penge i populære varehuse. Men vil man have et lidt anderledes og flot garderobestativ til at udstille sit tøj, som er  har jeg her fundet nogle fine garderobestativer, der er lidt mere interessante at se på end mange af de billige standardmodeller. Et garderobestativ er mest en pigeting, idet det jo oftest er kvinder, der gerne vil have sit tøj stående fremme, så de hele tiden kan beundre det.

Men flere af de følgende modeller er ikke helt så tøsede, så de kan sagtens placeres i et lidt mere maskuline omgivelser, med herretøj på bøjlerne. Og så er et garderobestativ også en fin opbevaringsløsning til sit tøj, hvis man ikke har penge, plads eller lyst til at have et stort garderobeskab stående. Så kan man alternativt investere i en enkel garderobeløsning i form af et garderobestativ og måske en passende kommode, til alt det, der ikke skal hænges på bøjler.

Høj standard hos IKEA

Ofte forbinder man billigt boligtilbehør med dårlig kvalitet og/eller mindre pænt udseende. Men denne fordom bryder IKEA med to yderst flotte garderobestativer. Det første hedder TURBO, som er et fint, stort garderobestativ, som både ser råt, elegant og moderne ud. Og så er prisen for TURBO overkommelig for langt de fleste, til en pris af næsten beskedne 249 kr.

Garderobestativ_TURBO_IKEA

Et andet garderobestativ fra IKEA,  er en del af en serie kaldt PORTIS, der foruden et  garderobestativ også består af en elegant stumtjener, en skohylde og en hattehylde. PORTIS garderobestativ har en snert af modernitet over sig, krydset med en gammeldags charme god funktionalitet. For garderobeskabet er nemlig udstyret med en skohylde nederst, der giver plads til samlingen af stiletter, samt 4 kroge på siderne, hvorpå man kan hænge sine yndlingstasker. PORTIS er også et temmelig billigt garderobestativ, til en pris af 229 kr. – og så er der altid mulighed for at supplere med pænt matchende inventar fra samme serie, hvis man står og mangler noget at hænge overtøjet på, eller en sko- og hattehylde.

Portis Garderobestativ_IKEA

Garderobestativ fra Hay – Uhyre smukt

Det næste garderobestativ på listen er fra Hay og ligger i skrivende stund højt på skribentens egen ønskeliste. For der er noget ganske særligt over Hays garderobestativ, der leger med asymmetri, men på samme tid er enormt moderne, simpelt og lækkert at se på. Det fashionable stativ går også under modelnavnene Loop Stand Wardrobe og Loop Stand Hall, og er på kort tid blevet enormt populært. Eksempelvis bliver Hays garderobestativ brugt til at udstille tøj i mange forretninger, men også hos en større mængde private har Loop Stand Wardrobe vist sig at være et hit. Garderobestativet fås i to forskellige størrelser – en stor og en lille udgave. De to forskellige størrelser kan supplere hinanden flot, men fungerer også aldeles godt hver for sig. Det lille garderobestativ (Loop Stand Hall, som på billedet) fås i farverne sort, hvid og gul, hvorimod det store (Loop Stand Wardrobe) kun findes i sort og hvid. Priser fra  1.099 kr./ 1.299 kr.

Garderobestativ Hay Loop Stand Hall

Naturlig charme

Brugskunst og interiør i træ er in. Så selvfølgelig er der også blevet lavet et par garderobestativer i træ, som ser yderst rustikke, simple og naturlige ud. Og så går et garderobestativ godt i spænd med tidens tendens, den nordiske stil. Her er to flotte eksempler på et garderobestativ, der vil passe godt ind i både moderne og rustikke hjem.

Normann COPENHAGEN har lavet et fint garderobestativ, der hedder Toj. Toj er et twist mellem noget naturligt og noget industrielt, der tilsammen supplerer hinanden enormt godt. Garderobestativets ben er i lavet asketræ, imens bøjlestangen og skohylden er fremstillet i aluminium. Der er to udgaver af Toj: En lille (small) og en stor (large), som hver især kan fås både med sort eller hvidt farvet alu. Det fine garderobestativ fra Normann koster hhv. 2.200 kr. for Toj Small og 2.800 kr. for Toj Large.

Garderobestativ Normann Copenhagen Toj

Dress Up garderobestativ fra Nomess Copenhagen er ligeledes fremstillet med ben i asketræ og stang i aluminium – simpelt og flot at se på og perfekt til organisering af ens tøj. Nomess’ garderobestativ fås i farverne natur og sort, begge med alustangen i farverne sort, hvid eller orange. Og så er der en praktisk detalje ved tøjstativet – nemlig at bøjlestanden rager lidt ud over benene, hvilket giver plads til at man også kan hænge tasker på sit fine garderobestativ. Garderobestativet koster ca. 1.499 kr., men kan flere steder online findes billigere.

Garderobestativ Nomess Dress Up

Elegant, eksklusiv herreluksus

TATI Coatrack og TATI Clothes Rack af Mats Broberg og Johan Ridderstråle er nogle rigtigte minimalistiske luksustøjstativer, der bestemt også hører til blandt de mere maskuline garderobestativer. Garderobestativerne fra TATI flot fremstillet med en bund til skoene i marmor, imens resten at stativet fremstår elegant i metal.  Modellen findes i to versioner, hvor det ene garderobestativ, TATI Coatrack, er større, har en stolpe til at hænge hatten på og er primært lavet til at stå i entréen. TATI Clothes Rack er en anelse mindre og tiltænkt som tøjstativ. Men uanset hvor man stiller det macho garderobestativ, vil det vække opsigt og garanteret udstille tøjet på bøjlerne smukt. De stativer koster findes i farverne sort, hvid, olivengrøn, nougat samt orange og koster hhv. 5.900 kr. og 6.598 kr.

Garderobestativ TATI Coatrack

Brugt garderobestativ eller DIY-løsning

Ser man på det store brugtmarked, kan man også finde utallige spændende garderobestativer, som man måske ikke har set i butikkerne, som for eksempel tøjstativet på billedet nedenunder, der er fundet på Den Blå Avis. Og så er der en rimelig chance for at man kan finde et af de to omtale IKEA-modeller eller måske et garderobestativ fra Hay brugt og til billige penge.

Garderovestativ fundet på DBA.dk

Endelig er der også flere forskellige muligheder for selv at lave et unikt garderobestativ. Fordelen ved selv at kaste sig ud i projekt garderobestativ er, at man helt selv kan bestemme længden på stativet og tilpasse den afhængigt af hvor meget tøj der skal kunne være plads til Mange har blandt andet forsøgt sig med grene fra skov eller have, hængt op i to snore fra loftet. En anden blogger har lavet sit helt eget, personlige garderobestativ i træ og lakeret det sort. Resultatet kan ses her.

DRs hjemmeside er der et tip til, hvordan man kan lave et garderobestativ af vandrør, og der er sikkert mange flere DIY idéer til en robe der holder derude, som jeg kun venter på at falde over.

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.