Hay Barstole – Nordisk klasse ved baren

Danske Hay har siden firmaets opstart haft en enormt succes med deres interiør i fantastiske designs, heriblandt Hay barstole. Barstolene har især vist sig at være populære hos restauranter, caféer og tankstationer, men også flere private har nydt godt af at sidde i det lækre skandinaviske design.

 

To forskellige Hay barsole

Firmaets nuværende kollektion tæller kun to Hay barstole. Og hvis man er på udkig efter de helt ideelle barstole og sat for, at det skal være en model fra Hay, kan det næsten være svært at vælge imellem de to modeller, der hver har noget godt at byde på, rent designmæssigt. Begge Hay barstole er designet af den samme mand, Hee Welling, som også kan prale af at være manden bag flere af Hays andre stole. Hans kreationer tager udgangspunkt i skandinavisk designtradition og vægter funktion, form og miljø højt i arbejdet, hvilket har resulteret i nogle smukke og raffinerede designs, som blandt andet tydeligt kan ses i de moderne Hay barstole.

Hay barstole Hee Stool

 

Hee Bar Stool

Designet er simpelt og spinkelt, på samme tid med at det er moderne og holdbart. Hee Bar Stool er opkaldt efter sin designer og siden den i 2004 kom frem, har den fine wirestol været yderst populær. Stolene er kreeret ud fra en vision om at skabe noget stilsikkert i et langtidsholdbart design, der kunne passe ind i mange hjem, uden at være for mainstream i udtrykket. Og man må siges at det lykkedes. Hee-stolen passer med sin simpelhed ind i mange forskellige omgivelser, lige fra caféer og spisesteder, til rundt om køkkenøen derhjemme, eller i ungdomsværelset. Men stolen kan også trækkes udenfor i de varmere dage, idet den er fremstillet vejrbestandigt.
Hee Bar Stool findes i to forskellige højder – en lav og en høj, hvortil man kan købe sæde og rygpuder separat. De flotte Hay barstole er fremstillet i pulverlakeret stål og fås i tre simple farver, sort, grå og hvid, samt i tre friskere farver, blå, grøn og gul. Derudover fås Hee Stool også som spisestol og som loungestol (i samme farver). Stolen kan findes på blandt andet TrendyLiving.dk. Priser fra 1.199 kr.

Hay barstole Hee Stool

 

About a Stool

Den populære serie, About A Chair, har fået endnu et familiemedlem, en barstol ved navn ’About a Stool’. Og ligesom resten af sine slægtninge, er de fine Hay barstole blevet taget godt imod. Designet er stilrent, med en robust enkelthed, og bestemt en barstol der vil stå flot i mange sammenhænge. About a Stool fås i flere forskellige varianter, i forskellige sammensætninger af  sæde med eller uden polstring, sæde i sort eller hvid, stoleben i sort metal eller krom, eller med ben i sortbejdset ask eller naturlig eg. Kombinationsmuligheder er der nok af, så der er god mulighed for at finde den eller de perfekte Hay barstole hjemtil. Man kan både få en industrielt, stilren og kølig barstol med ben i sort, eller en varm glød fra versionen med træben. Og så fås About a Stool også i to forskellige højder – lav og høj. Priser fra 1.299 kr.

 

Hay barstole About a Stool

 

En udgået model?

I samarbejde med KiBiSi har Hay lavet en skøn barstol i massivt bøgetræ, med et håndlavet udseende. Den forvoksede taburet fås i to højder, men indgår dog ikke i Hays nuværende sortiment. Formentlig er stolen udgået. Men kunne man godt tænke sig  et eksempler af Hay Finn stolen, kan man stadig finde den i enkelte butikker, herunder Decorate Shop i Århus og på Trendbazaar.dk til priser fra 999 kr.

Hay barstole Finn Barstol

Om Hay har planer om at udvide deres sortiment med flere barstole, bliver spændende at se. Men i mellemtiden er det dog heller ikke noget at klage over, med de flotte og yderst moderne Hay barstole der allerede er på markedet.

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.