Idéer til anderledes cd-opbevaring

Selvom cd’er er et døende medie, nu hvor downloads vinder frem, har mange stadig store samlinger af cd’er til at ligge derhjemme. Og hvis man hører til del, der foretrækker at beholder cd’erne i deres originale covers, kan det være helt ideelt med møbel eller en særlig hylde til cd-opbevaring.

Vi har her fundet nogle fine og særprægede løsninger, som en inspiration til hvad man kan stille op med sine bunker af cd’er og hvordan man kan bo stilfuldt med cd-opbevaring til både de små og store musiksamlinger.

Lodret cd-opbevaring

ZIIGZAAG cd-reolen fra Morfo er interessant og dynamisk i sit design, og helt perfekt, hvis man ønsker sig et anderledes og lettere skulpturelt møbel til at huse cd’erne. I reolen er der plads til en samling på 60 cd’er, og så ser ZIIGZAAG fed ud med både få og mange cd’er på hylderne. Reolen er i hvidlakeret aluminium, står flot enkeltvis, såvel som i selskab med endnu en ZIIGZAAG-reol og kan sammensættes i forskellige mønstre, idet reolen også laves i andre størrelser, én til vin og én til dvd’er (se eventuelt Morfos hjemmeside).  Priser fra 799 kr.

cd-opbevaring ZIIGZAAG

 

Så godt som usynlig

Man finder næppe en mere diskret løsning til cd-opbevaring, end de geniale og neutrale Piniwini-hylder designet af Linus Svärm. Sådanne hylder har især været populære til bøger, men er også helt ideelle til en mindre samling af cd’er eller dvd’er balancerende på hylden. Piniwini består kun af en enkelt, lille pind i bejdset ask i enten sort eller hvid og fås i tre forskellige størrelser, hvor den mindste nok egner sig bedst til cd’er. Priser fra 500 kr.

 

 cd-opbevaring Piniwini hylde

 

Synlige covers

Gemmer der sig nogle yndlingsskiver, signerede albums eller bare covers man synes er flotte, kan man få glæde af at se på den hver dag, ved fx at hænge dem i CD Frames. På den måde får man en cd-opbevaring med personlighed og kan frit tilpasse sin cd-væg efter behov. Mulighederne er mange. I hver ramme er der plads til 1 cd, og i en pakke får man 8 rammer plus 10 bindeled. CD Frames er fundet på trend-shop.dk til 299 kr.

cd-opbevaring CD Frames 

 

En kommode til samlingen

Man kan også lave sig et lille arkiv af sin cd-samling. Fx med en cd kommode, som denne fundet på Siestashop.dk. Den hvide kommode er som ’skræddersyet’ til cd-opbevaring og fås i to størrelser, én med 8 skuffer og en dobbelt så stor model, magen til den på billedet, med 16 skuffer. Kommoden er praktisk, hvis man har pladsen – og en stor nok musiksamling. Og så kan anlægget passende stå ovenpå. Priser fra

 

cd-opbevaring kommode

 

DIY – Indram samlingen i en flot ramme

På billedet ses den fantastiske og tidløse barokinspirerede cd-reol, som blev designet i 1993 af den østriske Franz Maurer. Med en ramme rundt om sin reol, bliver alle tingere på reolen nærmest til et kunstværk at se på.

cd-opbevaring ramme Maurer

Men siden designkunstværket til cd-opbevaring er (meget!) svært at opstøve (og dyrt, hvis man endelig findet et), er der her er tip til, hvordan man selv kan lave en lignende reol med en smuk ramme og få overblik over sin musiksamling, på denne svenske blog.

 

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.