Kaffe på farten med et Bodum Travel Press

Kaffe er hot. I bogstavelig forstand. Men to-go kaffe på farten er næsten endnu hottere og alle render rundt med det i storbyerne… Der er efterhånden gået lidt mode i at rende rundt med en kop to-go kaffe eller en termokop, som fx et Bodum Travel Press. Og det var uden at tænke videre over hypen, at jeg selv hoppede med på bølgen, fandt et styks Bodum Travel Press på tilbud og var pludselig ligeså fancy som alle de andre, med deres solide, rejsende, praktiske kaffekopper.

Men man må til gengæld også sige, at den bestemt har vist sig at være pengene værd. Mit eget Bodum Travel Press i krom, med hvidt silikonebånd, er blevet brugt flittigt, og så er idéen om, at man ikke har brug for en stempelkande (som i forvejen er uhyre nem kaffebrygning) og kan brygge kaffe direkte i sin kop, intet mindre end genial. Rengøringen har dog ikke vist sig at være det helt store hit. Men alligevel – når man først har fået sig en termokop til at have med på farten, især en Bodum Travl Press-kop, kan det blive svært at undvære den igen. Så det er egentlig ikke så underlige, at det er blevet så populært at gå på gaden med et Bodum Travel Press-krus ved hånden på vej til og på arbejde. Eller i bilen, i toget eller måske med på picnic. Langvejskørende forretningsmænd og truckere, der i tide og utide tanker kaffe på tankstationen kan slippe for at få et tarveligt papkrus med på vejen og sikkert få meget glæde af Bodums smarte termokrus. For der kan cirka være samme mænge kaffe i et Bodum Travel Press, som der er i papkrusene, som man tanker i tankstationernes kiosker. Og så holder en solid termokop på væsken varm i et godt stykke tid, modsat papkrusene.

Bodum Travel Press krom hvid

I plastik og krom

Det smarte rejsetermokrus fra Bodum fås både i plastik og krom – begge med et farvet låg og silikonebånd midtpå. Yderligere fås Bodum Travel Press i krom i de to størrelser 0,35 L og 0,45 L, hvorimod det kun er muligt at få plastik-versionen i den lille størrelse, 0,35 L. Det er ikke til at blive klog på, hvilke størrelser og farver der hænger sammen, da sammenhængen synes ulogisk og varierer hos de forskellige forhandlere. Dog er det lykkedes at opstøve Bodum Travel Press i plastik med silikonebånd  og låg i de friske og trendy farver lime, sort, hvid og rød (0,35 L) og krom-versionen i med låg plus bånd i hvid, sort, brun, lime (0,35 L) og lilla (0,45 L). Dertil er der også nogle farver, som ikke fås herhjemme, herunder orange og pink.

 

Bodum Travel Press plastik

 

Priser

Et Bodum Travel Press-krus koster ikke alverden. Priserne ligger på 199,95 kr. for Travel Press i plastik og 229,95 for krom-kaffebryggeren (279,95 kr. hvis det er inklusiv et ekstra låg) og så får man en kaffekop, der kan holde til adskillige svipture. Bodums termokopper er derudover også ofte til at finde på tilbud, så holder man godt øje, kan man snildt spare nogle betydelige procenter. Mit eget pragteksemplar blev fundet til halv pris inklusiv et ekstra låg. Og så har Bodum også lavet en masse andre flotte rejsekopper, som bestemt kan være værd at tjekke.

 

Vurderinger af Bodum Travel Press

Der er mange gode bud på termokrus, hvoraf Bodum Travel Press må siges at være favoritten i egne øjne. Læser man anmeldelser på produktet, kan man finde mange negative kommentarer angående Bodums bestseller, som primært er rettet mod modellen i plastik. Bedømmelser af Bodum Travel Press i krom har været mere positive, men alligevel er der en gruppe, der især ser skævt til den noget trælse rengøring af kopperne. Dog er rengøring i alle tilfælde en uundgåelig nødvendighed, når man anskaffer sig en termokop, så personligt er der ikke meget at pege fingre af. For det er egentlig en skøn ting, lige at kunne have en kop varme med på farten, oven i købet i et fint design. Og så er samvittigheden bare bedre, når man ikke skal bruge utallige papkrus, der alligevel bare smides ud efter brug.

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.