Kvadratisk, praktisk, moderne og lækker indretning

Til trods for den mange bare kvadratmeter, i det minimalistiske hus, hvor ejerne har valgt at være anonyme, er det minimalistiske og moderne hus fuld af personlighed og charme – som man ikke kan undgå at føle sig velkommen i. Udefra vil man aldrig kunne skønne, hvor fint det er indeni det kvadratiske hus, med den fantastiske og attraktive udsigt.

Men bag murene gemmer der sig et en enkel og delikat indretning i gennemgående rolige og afdæmpede farver, der giver plads til hyggelige stunder, afslapning og en udsigt, der er fantastisk til eftertænksomme stunder. Selv  synes ejerne ikke at der er noget særligt over deres indretning. Men jeg er uenig. For deres indretning er enormt inspirerende – kvadratisk, praktisk, moderne og lækkert – med en gennemgående rød tråd.

De lægger ikke skjul på, at de er meget glade for IKEA, men samtidig er kvinden i huset også glad for kvalitet og design. Og det fremgår pænt i indretningen, at det ikke er hvad som helst der er kommet indenfor de fire ydermure. Men kræsenheden har vist sig ikke at være forgæves og resultatet er stilrent og gennemført lækkert.

Morgenmåltidet starter altid på en af barstolene, ved et bord, der halvt er monteret på væggen og støtter på gulvet. De små rammer med tre billeder går igen, dog med forskellige billeder, flere steder i huset. Barstolene er fra IKEA og lamperne, samt den røde lampeledning er fra et populært møbelhus. De små røde detaljer der går igen i hundeskålene, lampeledningen og billedets motiver giver næsten bogstaveligt talt en rød tråd, og står flot til trægulvet, samt stolenes trærygge og bordet.

Smart køkken_Barstole

På de to må gallerihylder står fire billeder af børnene. Sengetæppet er fra Magasin, og bliver flittigt brugt, i dagens anledning også af hunden. De to store puder, der fint giver prikken over i’et, bliver også brugt som rygpuder når skal læses bøger eller ses tv. Og så ser de yderst fine ud, med deres moderne og dekorative træmotiv.

Seng_Store puderSofahjørne

Sofaen en modulsofa fra et større møbelhus, som fungerer er hele familiens samlingspunkt. Den er blød med en god komfort, hyggelig og kan rumme mange familiemedlemmer og gæster. De to gulvlamper er fundet på Coop.dk, den hvide stol er en IKEA-model og sofabordet er fra Bilka.

StueOpbevaringshyldePejs

Stolene ved spisebordet er fra IKEA og kan justeres i ryggen, så man kan få en god siddekomfort. Spisebordet er specialfremstillet, så manden i huset også kan sidde godt ved det, uden at føle sine knæ blive presset. Ovenover bordet hænger en flot kogleinspireret lampe fra Normann Copenhagen, som er hængt op i en rød ledning fra et populært møbelhus, der giver en lækker og iøjnefaldende kontrast med den røde detalje. De to billederfor enden af spisebordet har børnene selv malet en gang og tilfører spisehjørnet en meget personlig prik over i’et.

I den modsatte side af rummet, overfor spisebordet, finder man en fin hyldeanretning med bøger og nipsting, halvt støbt ind i væggen. De mørke hyldeplader er af træ og giver en smuk kontrast til det ellers hvide murværk. Billedet på øverste hylde har datteren selv malet og de to lysende træer er fraet populært møbelhus.

Ved siden af hylderne var der en gang en pejs. Den gamle brændeovn er dog for længst blevet lukket og slukket for og i stedet blevet til en fin plads til bloklys. Jernmosaikken bag lysene havde oprindeligt en naturlig, metallisk grå farve, men er blevet malet over med hvid maling.

 

Simpel og praktisk entréEntre

 

Entréen er simpel, praktisk og overskuelig. Knagerækkerne fylder minimalt og de fine stråkurve ovenpå ser både flotte ud, såvel som de er praktiske til opbevaring af småting. Skohylder på væggen giver plads til adskillige par sko og så giver det hullede system i skohylderne fin ventillering til våde eller beskidte sko. De to hvide kommoder er fra IKEA og rummer alt det løse, så som huer, cykelhjelme, vanter, hundesnor osv. Nøgler, punge, småpenge og kreditkort kommer derimod i de to runde lædertasker, der med deres rustikke udseende, sammen med fletkurvene giver en lækkert detalje til den ellers stilrene entré og bløder de ellers simple farver og linjer op.

 

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.