PineApple lampe – Den lysende ananas

Den sjove og anderledes PineApple lampe er på mange måder moderne, skulpturel og ganske særlig at se på. Det er Frank Kerdil der står bag designet på lampen for Dyberg Larsen Practicals, hvor skærmene overlapper hinanden og giver et behageligt lys . Det er formen på bladene, der lidt minder om strukturen på en ananas, som har navngivet den særprægede og intet mindre end geniale PineApple lampe.

Hvad enten den skal bruges over spisebordet, i stuen, på kontoret eller værelset, giver en PineApple lampe øjnene noget at lege med, på samme tid med at den belyser rummet. Og så er en PineApple lampe også yderst funktionel. Den alternative og fine lyskilde kan nemlig både anvendes som en pendel, der hænger galant fra loftet, men også vendes rundt, så den lysende ananas i stedet bliver til en bord- eller gulvlampe.

Lampen kommer i forskellige varianter: hvid, sort, Mirror, Heart-Breaker, Go-Card og Magazine, hvor det ved de to sidstnævnte er mulighed for at dekorere sin PineApple lampe med personlige udklip, postkort, breve, bogsider osv. Alle lamper produceres i Danmark og fås i flere forskellige (nogle varierer fra model til model).

 

Den hvide og sorte PineApple lampe

Man er altid på den sikre side, hvis man vælger en sort eller hvid lampe. Og det er ingen undtagelse med en PineApple lampe. Lampen kan både fremgå vild, med sine skarpe, overlappende lag, og kontrastfuld, afhængig af ens indretning. Men alt i alt, er en hvid eller sort PineApple lampe elegant, anderledes og en lampe man lægger mærke til. Lampen er fremstillet i poleret akrylstel og plader i polysteren, der flot supplerer hinanden og giver en spændende effekt. Lampen leveres samlet. Priser fra 1.999 kr.

 

PineApple lampe hvid sort

 

En ananas med genspejling

Modellen Mirror er smuk og elegant, med en snert af eksklusivitet over sig. De hvide, kvadratiske spejlplader er et modigt valg til indretningen, men bestemt også interessant at se på. Den moderne og ’shiny’ PineApple lampe leveres samlet. Priser fra 2.299 kr.

PineApple lampe Mirror

 

Model Magazine og Go-Card

Med en PineApple lampe i model Magazine eller Go-Card, får man fuld fleksibilitet og muligheden for at designe sin helt egen unikke og personlige lampe, som man ikke vil finde en magen til nogle steder. Der medfølger i Magazine ca. 350 sider fra tidsskrifter og blade, som man selv kan montere på sin lampe (hver skærm består af ca. 8-10 sider), og i Go-Card-modellen følger der 160 Go-Cards med. Så man kan godt sige, at der er tale om en genbrugslampe. Men en genbrugslampe, som man kan udfolde sig kreativt med. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilke blade ens PineApple lampe skal have. Man kan blandt andet bruge udklip, artikler, billeder, noter, invitationer, børnetegninger, breve, postkort, nyerhvervede Go-Cards eller sider fra ens favoritbøger. Uanset hvad hvordan man sammensætter sin lampe, er der mulighed for at give den netop dét udtryk, man ønsker. Og man kan hele tiden lave det om, efter behov. Hvis man er til farverige ting i sit hjem, kan man bruge kulørte sider og vil man have et mere nedtonet og stilrent resultat, kan man bruge sort/hvid-billeder. Mulighederne er så godt som uendelige. Og når først man har monteret det hele (lampen leveres usamlet, hvor der kun er selve stativet, der i forvejen er samlet, modsat de andre modeller), kan det næsten være svært ikke at læse på siderne eller beundre motiverne i den færdige PineApple Lampe. Begge modeller koster fra 2.500 kr.

PineApple lampe Magazine

 

En hjerteknusende ananas

Sød og knap så hjerteknusende, som dens navn ellers antyder, er den fine PineApple lampe, Heart-Breaker. Lampen fremstår sød og romantisk – uden at bliver for blødsøden i udtrykket. Lampen er med sine runde hjerteformer helt perfekt til det moderne hjem eller pigeværelset. Heart-Breaker leveres samlet. Priser fra 2.995 kr.

PineApple lampe Heart Breaker

 

PineApple lampe i kobber

Den smukke PineApple lampe kommer også i en ’special edition’, i bronze, som dog er forbeholdt nogle enkelte butikker (som fx Lampemesteren.dk). Bladene på kobberlampen er på oversiden dækket af et tyndt lag kobberfolie, og på undersiden hvide, for at give optimalt lys. Alt i alt en lækker lampe, med et varm udtryk og glød fra kobberet. Priser fra 1.499 kr.

 

PineApple lampe kobber

 

 

Mere PineApple – og Illumin

Man er langt fra færdig med at eksperimentere med den populære PineApple lampe, som foruden de før omtalte modeller også findes i en ’flad’ – og bredere version. Og så er der nyheder på vej fra trendspottende Dyberg-Larsen og Frank Kerdil omkring marts 2013.

 

PineAple lampe Illumin

 

Designeren Frank Kerdil står også bag andre lamper, der går under navnet Illumin, som sikkert vil falde i ens smag, hvis man kan lide hans PineApple lampe. Illumin gør vi ikke meget ud af i denne omgang, men er bestemt værd at holde øje med. Princippet med Illumin lamper er det samme: Man har fuld fleksibilitet med sin lyskilde, der også kan anvendes som både pendel, bord- og gulvlampe, og som man selv kan ændre bladene på.
Dyberg-Larsen lamperne kan findes hos RoomPlus.dk og LampeExperten.dk, samt en lang række andre forhandlere.

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.