Rummelige reoler

En reol er ikke bare et opbevaringsmøbel. Reoler kan i meget høj grad være mere eller mindre funktionelle, såvel som en del af indretningen. Og så fås reoler i mange fantastiske designs, der bryder med de kedelige, almindelige standarder.

Jeg har her fundet nogle fine reoler, for dem, der godt kunne tænke sig et opbevaringsmøbel, der afviger fra normalen og træder lidt mere i karakter, i stedet for at gå i ét med bøgerne. Her er der nogle fine eksempler på nogle reoler, lige fra nogle billige modeller, til modigere designs, der skiller sig lidt ud fra den almindelige opfattelse, har fin plads til et dusin bøger – og som bestemt vil tilføre hjemmet kant og karakter.

 

Den billige

Stigereoler bliver kun mere og mere populære og findes i et utal af varianter, størrelser og farver.  Og så er de praktiske, idet de ofte er lette at flytte rundt efter behov – ligesom en stige er – og tilfører på den både frihed og fleksibilitet til den moderne bolig. Afhængigt af hylderne, kan mange modeller af den fine stigereol både stå op ad væggen, men også ryg mod ryg. Den viste model er den originale stigereol fra Swedese, som hedder Libri og koster ca. 5.420 kr., men fedt design behøves ikke altid at koste knaster. Og heldigvis kan man mange steder finde et billigt alternativ af en stigereol for under tusinde kroner.

Reoler - Stigereol

 

Skæve hylder

Nova Large (magen til billedet) og Nova Small (en mindre version, som også kan bruges som skænk) udfordrer synet, med sin skævhed og et udseende, der næsten får ethvert rum til at hælde en smule. De smukke reoler bryder med de normale, lige linjer og tilfører  rummet et helt unikt element. Og så gør det smukke naturmateriale, valnøddetræet, som designet er fremstillet i, kun Nova endnu mere robust, elegant, lækker og varm at se på. Nova Small og Nova Large fås hos fra 3.330 kr. og 3.690 kr.

 

Reoler_Nova

 

Angle Shelf fra A2 designers er på sin vis en spændende og rebelsk at se på. Reolen leger med vinkler og hvert rum ser ud til at have en forskellig størrelse – perfekt til den private udstilling af bøger og nips. Angle er fremstillet i hvidmalet MDF og hører til i den dyrere ende, til en pris af 12.325 kr.

Reoler _Angle A2

 

Knap så firkantet

Muuto har uden tvivl svaret på, hvor vidt reoler skal være kantede og kvadratiske. Svaret er ’nej’.  Den modulære reol i stærkt glasfiber , Muuto OTO 100, udstråler en revolutionær enkelthed, på samme tid med at den ser eksklusiv og nytænkende ud.  Helt ideel til alverdens ting, lige fra bøger til tøj. Reolen består af runde rør i forskellige størrelser, samt et bånd til at holde rørmodulerne sammen.  Kombinationsmulighederne for Muutos reol er uendelige. Den kan både stå på gulvet eller hænge på væggen, og så kan man hurtigt og nemt samle den og skille den ad. Muutos OTO 100 Storage System fås både i sort og hvid, og koster fra 3.450 kr.

 

Reoler Muuto OTO 10

 

 

Assymetriske reoler

Ved at fifle lidt med med de lodrette, vandrette eller begge flader, har designere kreeret flere spændende og legesyge reoler. Et eksempel på en sådan reol, er reolen ’Moulin’. På Moulin er de vandrette hylder blevet forskudt og delt asymmetrisk op. Men ikke desto mindre er har den et interessant udtryk, som bestemt kan være bekendt at sætte bogsamlingen i. Moulin fås i hvid og sort højglanslakeret træog koster ca. 3.625 kr.

 

Reoler Muolin reol

 

 

Snake er interessant at se på og anderledes, med de bærende, metalliske støtter og med de kantede plader, der snoer sig igennem.  Det rustfrie stål står desuden også som en flot kontrast og moderne til de hvide hylder. Reoler som Snake egner sig godt til det moderne og stilsikre hjem eller drengerøvsværelset, der samtidig vil have lidt legende møbler. Snake fås i to varianter, hvid højglans og sort askefiner. Begge koster ca. 2.499 kr.

 

Reoler _ Snake

 

 

Reolen Melody (der på billedet tæller 2 sammensatte reoler) fra MDF Italia ser ganske særlig ud, med de dynamiske lodrette og vandrette hylder. Knap så harmonisk er helhedsudtrykket, men helt igennem speciel er reolen, som designeren Neuland står bag. Melody fås i farverne sort og hvid, og ser både flot ud enkeltvis, såvel som i selskab af flere af sin slags. De dynamiske reoler koster fra 13.424 kr.

 

Melody reoler

 

 

Mønstret

Endelig er der også Target-reolen fra Espe Møbler, som bestemt ikke er et møbel, man ser hver dag. De mange krydser giver flere muligheder for hvordan man vil have sine ting til at stå og så er den yderst særpræget i sit udseende. Bøgerne kan stå hulter-til-bulter eller organiseret. Og så er der plads til både store og små sager i reolen. Priser fra 14.600 kr.

Reoler Target - Espe Møbler

Så hvad enten man er til sikkert design eller udfordrende reoler, er der en perfekt reol for enhver smag. Dette var blot et lille håndpluk af nogle fine og inspirerende reoler, og der er mange flere fantastiske og unikke designs derude.

 

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.