Skønne legehuse til skønne unger

Mange forældre er sikkert vokset op med et legehus, og kan måske huske nogle af de legende stunder i huset. En lille hytte til barnet kan være et godt sted til at lege med vennerne og udfolde sig kreativt. Og nu er det måske ens egen tur til at finde en gemyt og pæn havehyggekrog til den lille.

Men hvor legehuse før i tiden ofte var forældrebyggede, findes der i dag et enormt stort marked indenfor de små huse. Der er både legehuse i træ, på lave/høje pæle, med rutsjebane, med terrasse, i plastik, af stof, af pap osv., og så behøves man ikke selv at have saven ude. Dertil er priserne er for det meste også realistiske og overkommelige for de fleste. Her gives lidt inspiration til nogle typer legehuse, der måske kan blive barnets yndlingshule.

 

Klassiske legehuse i træ

Legehuse i træ har deres egen klassiske charme, idet de virkelig kan udstråle at de er blevet lavet ved håndkraft, med kælen for håndarbejdet. Sådanne legehuse kan købes enormt mange steder.  For først at nævne de forhandlere, der har de suverænt største udvalg, er der blandt andet SilvanByg-til-lavpris.dk og Eurotoys.dk. På Ude-leg.dk’s hjemmeside er der desuden også gode råd at finde omkring legehuse i deres egen blog. Ønsker man sig i stedet et mere unikt og mindre firkantet træhus, kan man tjekke på Helges Legehuse ud.
Prismæssigt ligger legehuse i træ i den tungere ende, i hvert fald fra 2.000 kr og op, og kræver desuden vedligeholdelse i form af maling og træbeskyttelse. Men vælger man et træhus som barnets nye hyggekrog, har man et nydeligt brændeskur/skur til havesager, når ungen en gang er vokset fra sin lille hytte.

 

 

Plastik-, pap- og stoflegehuse

Fordelene ved legehuse i plastik er, at de ikke kræver den store vedligeholdelse, og at de er yderst mobile. Man kan flytte rundt på dem i haven, og tilmed flyttes indendørs (såfremt man har pladsen til det) i de koldere måneder. Husene fås desuden i mange flotte farver. Plastiklegehuse findes hos mange forhandlere, men for at nævne nogle af de fysiske, har Bilka og den kendte legetøjsforhandler, Toys’R’us. Legehuse i disse butikker koster fra 999 kr -4.499 kr.

Går man online, er der også her et væld af plastiklegehuse at finde. Blandt andet på sider som Coops webshop , Je-bolegetøj.dk, samt på de førhen nævnte sider i afsnittet om legehuse i træ, kan man finde spændende modeller i legehuse. Det viste legehus på billedet er fundet på MoreLand.dk og koster 1.999 kr.

Legehuse _ Toy _ Moreland.dk

Hvis man bor trængt, eller er til praktiske løsninger, til et legehus af stof også være genialt. Sådanne kan pakkes samme og gemmes væk, indtil der bliver behov for det, og så kan selv barnet flytte rundt på det. Man kan blandt anedt købe stoflegehuse hos Fætter BR og på Villaly.dk. Legehuse i stof koster i omegnen af 199-1.795,-.

Endelig er der også et legehus, som både er let at pakke sammen, men også sjovt for barnet, idet der er mulighed for helt selv at dekorere det: Legehuset i pap. Her er der mulighed for hundrede procent at udfolde sig kreativt, men desværre er holdbarheden ikke nær så god som hos de før nævnte legehuse. Til gengæld er de miljøvenlige, da pappet bare kan smides til genbrug (med mindre man selvfølgelig gemmer sit barns kunstværk af at hus). Legehuse i pap kan fås på Medudsigt.dk til 375 kr, men man kan også holde øje med tilbudsaviserne, hvor butikker somme tider bestiller partier af paplegehuse hjem.

 

Hvilket legehus og hvorfor?

Alt efter om man er ude efter et legehus til indendørs eller udendørs brug, er der flere ting der taler for begge ting. Har man pladsen, kan et legehus i træ anbefales, da det både kan bruges efter barnet er færdigt med det, og så er træ nedbrydeligt, modsat plastik. Og så kan man altid friske huset op med en ny farve eller bygge noget til, hvis man trænger til forandring. Men på den anden side er plastikhuset ikke bundet til at stå samme sted hele tiden, er lettere at samle, oftest også billigere, og kan bruges udendørs, såvel som indendørs. For ikke at glemme legehuse i pap og stof, til familien der foretrækker praktiske løsninger, der ligeledes kan udgøre det rette legehus. Endvidere kan man også selv bygge et legehus eller lave et i stof. Der ligger masser af guides og inspiration på nettet, som fx på Gør Det Selv’s side. Mulighederne for at få et godt legehus kunne næppe være større, og der er sikkert et perfekt hus til den lille og en ligeså perfekt løsning for den store at finde.

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.