Tidløs og klassisk opbevaring med et vitrineskab

Et vitrineskab er et dejligt og præsentabelt møbel, der med sit ydre kan gøre indholdet af det endnu smukkere. Og det kan rumme alle mulige gode sager, fra glas og fade, til bøger, CD’er og nips. Et vitrineskab kan rumme en masse historie, og går ofte også i arv gennem generationer, men har man ikke arvet sine bedsteforældres eller forældres gamle vitrineskab, er der her også nogle bud på hvor man kan finde sit nye skab til opbevaring af vinglassamlingen, samt hvor man kan det flotte møbel brugt.

 

Nyt vitrineskab?

Som det gælder for de fleste møbler, fås vitrineskabe også i et væld af kvaliteter, størrelser, materialer (træ, melamin osv.), farver, modeller og prisklasser.

En gammeldags charme og præsentabelt opbevaringsmøbel. Lægger man derimod vejen forbi større møbelhuse, finder man et bredt udvalg af vitrineskabe, der rummer fra antikt/romantisk inspirerede skabe, til moderne showcases.

Der er også en hel del online forhandlere, der kan byde på interessante vitrineskabe. Her kan blandt andet Unoliving nævnes. De har både vitrineskabe i træ, hvide skabe og sorte, modernistisk udseende skabe. Det billigste skab koster 1.349,- og dyreste 15.999,-. Derudover kan man også finde store udvalg hos Højgård Brugskunst, Livinggoodies og Ebuy24. Dog skal man her være forberedt på, at de flotte og klassisk inspirerede skabe fås fra minimum 4-5.000 kr og opefter.

 

 

Genbrugsbutikker og antikvitetshandlere

Antikvitetshandleren har ofte en masse gamle vitrineskabe, der stadig emmer af liv, især hvis de får et nyt lag maling eller en nedslibningstur. Restaureringen kan gøres uden det største besvær. Og vælger man at male sit kære, gamle vitrineskab, fx med en god gang hvid maling, kan resultatet blive så godt, som var skabet nyt.

Foruden den lokale møbelgenbrugs og antikvitetsforhandler, kan brugte vitrineskabe kan findes databaser med gamle ting. Og udover det billige og miljøvenlige aspekt der er i at købe et vitrineskab brugt, er udvalget større, blandet med udgåede modeller og antikvitetsperler. Et brugt vitrineskab kan fås for under en tusse – og faktisk helt ned til under 500 kr.

 

Ydnyt pladsen

Har man et hjem af en beskeden størrelse, men ønsker stadig et flot og dekorativt vitrineskab, kan disse endvidere også fås som hjørneskabe. På den måde får man udnyttet den trange plads, ved at fylde ud i hjørnet. Et sådant skab kan både findes fra nyt, på Ebuys hjemmeside, men også Slotsgaarden.dk har et større udvalg af antikke hjørnevitrineskabe fra 1.200 kr.

Altså er der gode muligheder for at finde præcis det vitrineskab, der passer ind i hjemmet. Spørgsmålet er bare, som det skal være nyt eller brugt, have ét eller flere moduler, og om det skal være stort eller kompakt?

 

 

Eka Poliakova

Eka Poliakova er autodidakt kunster og journalist med passion for indretning.